Πρόκειται για νέα επιτυχή υπόθεση του γραφείου μας, μετά από χειρισμό της δικηγόρου Άννας Κορσάνου. Ο συγκεκριμένος δανειολήπτης είναι 43 ετών και εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος στο κρεοπωλείο ιδιοκτησίας της αδερφής του, μετά από μακρά περίοδο ανεργίας. Από την εργασία του λαμβάνει μισθό ύψους 422,50 ευρώ. Είναι παντρεμένος και έχει τρία ανήλικα παιδιά, η δε σύζυγός του είναι άνεργη. Το μόνο του περιουσιακό στοιχείο είναι το 50% ενός διαμερίσματος 1ου ορόφου, που αποτελεί την κύρια οικία αυτού και της πενταμελούς οικογένειάς του. Τα χρέη του προέρχονταν κυρίως από στεγαστικό δάνειο, το οποίο όταν το έλαβε, ήταν σε θέση να το εξυπηρετεί, καθώς εργαζόταν τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του και είχαν σκοπό να δημιουργήσουν ένα ασφαλές και σταθερό περιβάλλον για την οικογένειά τους.

Όταν ο συγκεκριμένος δανειολήπτης κατέθεσε την αίτησή του στο Ειρηνοδικείο, ήταν άνεργος τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του. Η πρώτη, λοιπόν, απόφαση που εκδόθηκε για την αίτηση του συγκεκριμένου δανειολήπτη, επέβαλε μηδενικές καταβολές προς τις Τράπεζες και διέταξε να γίνει νέο Δικαστήριο μετά από ένα χρόνο για να εξεταστεί εάν έχουν μεταβληθεί τα δεδομένα στη ζωή του οφειλέτη. Επίσης, για να εξαιρέσει το σπίτι του από την εκποίηση, το Δικαστήριο είχε διατάξει να καταβάλει 323,80 ευρώ κάθε μήνα για 20 χρόνια.

Κατά το δεύτερο Δικαστήριο που πραγματοποιήθηκε, όπως όριζε η πρώτη απόφαση ένα χρόνο μετά, το Δικαστήριο διαπίστωσε ότι ο συγκεκριμένος οφειλέτης εργάζεται με μισθό μόλις 422,50 ευρώ και η σύζυγός του είναι άνεργη. Τα έξοδά τους δε τα οποία είναι υπέρογκα, καθώς είναι γονείς τριών ανήλικων παιδιών, καλύπτονται με την οικονομική βοήθεια των συγγενών του. Μετά τον επιτυχή χειρισμό της υπόθεσης από την Άννα Κορσάνου, το Δικαστήριο όρισε ότι ο δανειολήπτης αυτός θα πρέπει να καταβάλει μόλις 50 ευρώ για τρία χρόνια (36 μήνες), δηλαδή ποσό ύψους (50 ευρώ Χ 36 μήνες) 1.800 ευρώ. Επιπλέον, όπως είχε ορίσει το Δικαστήριο στην προηγούμενη απόφαση, προκειμένου να εξαιρεθεί η οικία του δανειολήπτη από την εκποίηση, θα πρέπει να καταβάλει 323,80 ευρώ για 240 μήνες (20 χρόνια), δηλαδή συνολικά 77.712 ευρώ.

Επομένως, με τη συνδρομή της δικηγόρου Άννας Κορσάνου, ο συγκεκριμένος οφειλέτης, θα καταβάλει 79.512 ευρώ (δηλαδή 77.712 ευρώ για την οικία του + 1.800 ευρώ) από τα 192.960,22 ευρώ που χρωστάει και τα υπόλοιπα χρέη θα διαγραφούν. Πρόκειται για μία ακόμα επιτυχή υπόθεση που χειρίστηκε το γραφείο μας που είχε ως αποτέλεσμα να απαλλαγεί ένας οφειλέτης από χρέος ύψους 113.448,22 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Scroll to Top